Woning kopen Usquert

Ga je een woning kopen in Usquert? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huur). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €251.832. Op deze pagina vind je het huidige woningaanbod in Usquert, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de doorsnee verkoopprijs is €251.832.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsUsquert
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Usquert april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Warffum, Middelstum, Zijldijk, Oldenzijl of Oosternieland.

woning-te-koop-usquert

Eigen appartement kopen in Usquert

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Usquert

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas & 2250 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Usquert is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2340 kWh stroom + 1360 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Usquert

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh stroom en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3110 elektra (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Usquert

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Usquert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Usquert

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Usquert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Usquert geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €2.600. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Usquert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Usquert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Usquert

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Usquert en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Usquert kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland vind je ongeveer 22.878 woonhuizen. Er zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €174.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Usquert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Usquert?

Een woning in Het Hogeland heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub gas p/jaar en 2620 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1720 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1840 kuub gas en 3110 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Usquert passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Usquert?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 47.801 inwoners in 21.434 huishoudens. Hier wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Usquert?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Usquert bouwen. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9988.

Plaats een reactie