Woning kopen Toornwerd

Ga je een woning kopen in Toornwerd? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €223.055. Op Woningassistent.nl vind je het laatste woningaanbod in Toornwerd, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsToornwerd
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Toornwerd maart 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als zuinigheid of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Kantens, Eppenhuizen, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

woning-te-koop-toornwerd

Appartement kopen in Toornwerd

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Toornwerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas & 2500 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Toornwerd is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Toornwerd

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Toornwerd

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Toornwerd Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Toornwerd

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Toornwerd en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Toornwerd geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €2.600. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Toornwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Toornwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Toornwerd

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Toornwerd en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Toornwerd kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta zijn er ruim 23.083 woningen. Het gaat om 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Toornwerd. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Toornwerd?

Een woonhuis in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 aan gas en 2560 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 aan gas en 1740 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1830 kuub gas en 3190 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Toornwerd passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Toornwerd?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 24.678 mensen in 11.591 huishoudens. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Toornwerd?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Toornwerd laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9994.

Plaats een reactie