Woning kopen Warffum

Van plan om een woning te kopen in Warffum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Warffum, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de gemiddelde prijs van een woning is €251.832.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsWarffum
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Warffum februari 2024

In deze lijst bekijk je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Middelstum, Huizinge, Usquert, Zijldijk & Oldenzijl.

woning-te-koop-warffum

Appartement kopen in Warffum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Warffum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Warffum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Warffum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Warffum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Warffum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Warffum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Warffum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Warffum geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.650. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Warffum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warffum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Warffum

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Warffum en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Warffum kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland vind je ongeveer 22.878 woonobjecten. Er zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warffum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Warffum?

Een woning in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 kuub aardgas en 2620 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 aan gas en 3110 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Warffum passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Warffum?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 47.801 inwoners in 21.434 huishoudens. Hier wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Warffum?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Warffum laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9989.

Plaats een reactie