Woning kopen Westerwijtwerd

Van plan om een woning te kopen in Westerwijtwerd? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €223.055. Op deze website tonen wij het woningaanbod in Westerwijtwerd, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsWesterwijtwerd
Postcode9993
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Westerwijtwerd februari 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Toornwerd, Kantens, Huizinge, Middelstum en Warffum.

woning-te-koop-westerwijtwerd

Appartement kopen in Westerwijtwerd

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Westerwijtwerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas en gem. 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Westerwijtwerd is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh stroom + 1420 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Westerwijtwerd

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh elektra + 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektra (kWh) + 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Westerwijtwerd

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Westerwijtwerd Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Westerwijtwerd

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Westerwijtwerd en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Westerwijtwerd geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €3.200. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Westerwijtwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerwijtwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Westerwijtwerd

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Westerwijtwerd en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Westerwijtwerd kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerwijtwerd. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Westerwijtwerd?

Een huishouden in Eemsdelta verbruikt qua energie gem. zo’n 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 2560 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas en 1740 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3190 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Westerwijtwerd passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Westerwijtwerd?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 24.678 personen die we kunnen onderverdelen in 11.591 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westerwijtwerd?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Westerwijtwerd zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9993.

Plaats een reactie