Woning kopen Meedhuizen

Van plan om een woning te kopen in Meedhuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €223.055. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Meedhuizen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de doorsnee verkoopprijs is €223.055.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsMeedhuizen
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Meedhuizen maart 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Tjuchem, t Waar, Farmsum, Delfzijl & Startenhuizen.

woning-te-koop-meedhuizen

Aanbod appartement kopen in Meedhuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Meedhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1280 kuub gas en doorgaans 2500 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Meedhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit en 1420 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Meedhuizen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 stroom (kWh) & 1830 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Meedhuizen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Meedhuizen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Meedhuizen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Meedhuizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Meedhuizen geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €3.100. In het schema hier bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Meedhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meedhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Meedhuizen

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Meedhuizen en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Meedhuizen kopen?

In de hele gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 woonobjecten. Er zijn 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Meedhuizen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Meedhuizen?

Een woonhuis in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 gas en 2560 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1740 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1830 kuub aardgas en 3190 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Meedhuizen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Meedhuizen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 24.678 mensen in 11.591 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Meedhuizen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Meedhuizen realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9937.

Plaats een reactie