Woning kopen t Waar

Jouw volgende woning kopen in t Waar? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. Op korte afstand zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 18.648 woningen (63,7% koopwoning, 36,2% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €260.104. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in t Waar, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de gemiddelde woningprijs is €260.104.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
Plaatst Waar
Postcode9942
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod t Waar juni 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakteen extra details als energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Tjuchem, Meedhuizen of Farmsum.

woning-te-koop-t-waar

Studio of appartement kopen in t Waar

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas & 1790 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop t Waar

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1320 kuub gas en +/- 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in t Waar is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2490 kWh elektra + 1490 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning t Waar

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2760 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in t Waar

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in t Waar Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in t Waar

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in t Waar en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in t Waar geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 – €2.850. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in t Waar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Waar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in t Waar

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in t Waar en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in t Waar kopen?

In de hele gemeente Oldambt registreren wij 18.648 woonobjecten. Dit zijn 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €260.104. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in t Waar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in t Waar?

Een woonobject in Oldambt heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2740 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 aan gas en 1790 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in t Waar passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in t Waar?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 38.209 personen in 18.111 gezinnen. Er wonen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in t Waar?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in t Waar realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9942.

Plaats een reactie