Woning kopen Farmsum

Alles weten over woning kopen in Farmsum? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Farmsum, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsFarmsum
Postcode9936
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Farmsum februari 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Meedhuizen, Tjuchem, Delfzijl, Startenhuizen of Garsthuizen.

woning-te-koop-farmsum

Studio of appartement kopen in Farmsum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Farmsum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en doorgaans 2500 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Farmsum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektra & 1420 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Farmsum

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Farmsum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Farmsum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Farmsum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Farmsum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Farmsum helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €3.250. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Farmsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Farmsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Farmsum

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Farmsum en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Farmsum kopen?

In de hele gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woningen. Er zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Farmsum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Farmsum?

Een woonobject in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 aan gas en 2560 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1740 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1830 m3 gas en 3190 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Farmsum passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Farmsum?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 24.678 personen in 11.591 verschillende huishoudens. Er wonen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Farmsum?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Farmsum laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9936.

Plaats een reactie