Woning kopen Tjuchem

Ga je een woning kopen in Tjuchem? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 28.154 huizen (62,1% koopwoning, 37,6% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €282.704. Op deze pagina check je het beschikbare woningaanbod in Tjuchem, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €282.704.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsTjuchem
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Tjuchem april 2024

Bijgaand bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod t Waar, Nieuw Scheemda, Meedhuizen, Farmsum of Delfzijl.

woning-te-koop-tjuchem

Appartementen te koop Tjuchem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en daarbij 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Tjuchem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1250 kuub gas + 2460 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Tjuchem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh stroom + 1410 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Tjuchem

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Tjuchem

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tjuchem zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Tjuchem

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Tjuchem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Tjuchem geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 en €3.050. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Tjuchem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tjuchem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tjuchem

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Tjuchem en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Tjuchem kopen?

In de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 huizen. Hierbij spreken we van 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €282.704. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Tjuchem. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tjuchem?

Een woonobject in Midden-Groningen heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub aardgas en 2740 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub gas en 1940 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Tjuchem passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Tjuchem?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 60.797 inwoners in 27.754 verschillende gezinnen. Hier wonen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Tjuchem?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Tjuchem zetten. Neem contact op met de gemeente (www.midden-groningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9939.

Plaats een reactie