Woning kopen Termunten

Jouw ideale woning kopen in Termunten? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurwoning). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op dit woningportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Termunten, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsTermunten
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Termunten februari 2024

In het schema hierna blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Termunterzijl, Borgsweer, Woldendorp, Wagenborgen en Nieuwolda.

woning-te-koop-termunten

Appartementen te koop Termunten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Termunten

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en 2500 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Termunten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Termunten

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh stroom + 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Termunten

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Termunten Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Termunten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Termunten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Termunten helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €2.700. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Termunten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Termunten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Termunten

Recent (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Termunten en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Termunten kopen?

In de hele gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woningen. Hierbij spreken we van 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Termunten. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Termunten?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 kuub gas p/jaar en 2560 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 per jaar aan gas en 1740 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3190 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Termunten passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Termunten?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.678 personen in 11.591 verschillende gezinnen. Er wonen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Termunten?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Termunten laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9947.

Plaats een reactie