Woning kopen Borgsweer

Van plan om een woning te kopen in Borgsweer? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €223.055. Op deze website blader je door het actuele woningaanbod in Borgsweer, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde prijs van een woning is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsBorgsweer
Postcode9949
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Borgsweer februari 2024

In ons overzicht tref je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Baflo, Tinallinge, Termunterzijl, Termunten of Woldendorp.

woning-te-koop-borgsweer

Eigen appartement kopen in Borgsweer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en tevens 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Borgsweer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 – 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1280 kuub gas en 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Borgsweer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh stroom en 1420 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Borgsweer

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Borgsweer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Borgsweer Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Borgsweer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Borgsweer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Borgsweer geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 en €2.500. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Borgsweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borgsweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Borgsweer

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Borgsweer en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Borgsweer kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 woningen. Je vindt hier circa 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Borgsweer. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Borgsweer?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 kuub gas en 2560 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1830 kuub aardgas en 3190 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Borgsweer passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Borgsweer?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 24.678 inwoners in 11.591 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Borgsweer?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Borgsweer laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9949.

Plaats een reactie