Woning kopen Wagenborgen

Plannen om een woning te kopen in Wagenborgen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurhuis). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Wagenborgen, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsWagenborgen
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Wagenborgen maart 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Woldendorp, Termunten, Nieuwolda, Nieuw Scheemda of t Waar.

woning-te-koop-wagenborgen

Studio of appartement kopen in Wagenborgen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en daarbij 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wagenborgen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1280 kuub gas en +/- 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Wagenborgen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh elektra + 1420 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wagenborgen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2600 kWh stroom & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Wagenborgen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Wagenborgen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Wagenborgen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Wagenborgen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Wagenborgen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €2.550. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wagenborgen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wagenborgen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wagenborgen

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wagenborgen en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Wagenborgen kopen?

In de gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woningen. Het gaat om 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €223.055. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wagenborgen. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wagenborgen?

Een woning in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 2560 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 per jaar aan gas en 1740 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1830 kuub aardgas en 3190 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Wagenborgen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Wagenborgen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.678 personen in 11.591 verschillende gezinnen. Het betreft 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wagenborgen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wagenborgen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9945.

Plaats een reactie