Woning kopen Termunterzijl

Snel een woning kopen in Termunterzijl? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de omgeving bestaan er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €223.055. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Termunterzijl, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde prijs van een woning is €223.055.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsTermunterzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Termunterzijl februari 2024

In onderstaande weergave vind je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Borgsweer, Baflo, Termunten, Woldendorp of Wagenborgen.

woning-te-koop-termunterzijl

Appartementen te koop Termunterzijl

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1740 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Termunterzijl

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas en 2500 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Termunterzijl is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh stroom en 1420 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Termunterzijl

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Termunterzijl

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Termunterzijl Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Termunterzijl

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Termunterzijl en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Termunterzijl geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Termunterzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Termunterzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Termunterzijl

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Termunterzijl en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Termunterzijl kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 huizen. Het gaat daarbij om 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Termunterzijl. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Termunterzijl?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 kuub gas p/jaar en 2560 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3190 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Termunterzijl passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Termunterzijl?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 24.678 inwoners in 11.591 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Termunterzijl?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Termunterzijl bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9948.

Plaats een reactie