Woning kopen Woldendorp

Ga je een woning kopen in Woldendorp? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Woldendorp, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de doorsnee verkoopprijs is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsWoldendorp
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Woldendorp mei 2024

Onderstaand bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Nieuwolda & Nieuw Scheemda.

woning-te-koop-woldendorp

Eigen appartement kopen in Woldendorp

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en daarbij 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Woldendorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Woldendorp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Woldendorp

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2600 kWh elektra + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Woldendorp

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Woldendorp Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Woldendorp

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Woldendorp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Woldendorp geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €3.250. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Woldendorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woldendorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Woldendorp

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Woldendorp en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Woldendorp kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 woningen. Het gaat om 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Woldendorp. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Woldendorp?

Een huishouden in Eemsdelta verbruikt qua energie gem. zo’n 1400 m3 per jaar aan gas en 2560 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 aan gas en 1740 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3190 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Woldendorp passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Woldendorp?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 24.678 mensen in 11.591 huishoudens. Dit zijn 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Woldendorp?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Woldendorp bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9946.

Plaats een reactie