Woning kopen Nieuwolda

Ga je een woning kopen in Nieuwolda? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 18.648 huizen (63,7% koopwoning, 36,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Nieuwolda, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de gemiddelde woningprijs is €260.104.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsNieuwolda
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Nieuwolda juni 2024

Hieronder blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wagenborgen, Woldendorp, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

woning-te-koop-nieuwolda

Appartement kopen in Nieuwolda

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en tevens 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuwolda

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1320 kuub gas en +/- 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuwolda is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2490 kWh elektriciteit + 1490 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuwolda

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2760 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Nieuwolda

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuwolda Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nieuwolda

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Nieuwolda en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuwolda helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €3.300. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nieuwolda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwolda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuwolda

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuwolda en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuwolda kopen?

In de gemeente Oldambt vind je ongeveer 18.648 woningen. Dit zijn 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €154.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €260.104. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwolda. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nieuwolda?

Een huishouden in Oldambt verbruikt gemiddeld 1500 kuub gas en 2740 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 gas en 1790 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Nieuwolda passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuwolda?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 38.209 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.111 gezinnen. Wat meer specifiek: 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 gezinnen zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nieuwolda?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuwolda laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9944.

Plaats een reactie