Woning kopen Kantens

Een woning kopen in Kantens? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €251.832. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Kantens, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2023 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €251.832.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsKantens
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Kantens december 2023

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in december 2023. Kies op basis van aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Eppenhuizen, Zandeweer, Toornwerd, Westerwijtwerd of Huizinge.

woning-te-koop-kantens

Eigen appartement kopen in Kantens

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en daarbij 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Kantens

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en +/- 2250 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Kantens is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh elektra + 1360 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kantens

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 stroom (kWh) en 1840 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Kantens

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Kantens Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Kantens

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kantens en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Kantens geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 – €3.000. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kantens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kantens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kantens

De afgelopen tijd (december 2023) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kantens en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Kantens kopen?

In deze gemeente Het Hogeland bestaan er circa 22.878 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kantens. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kantens?

Een huis in Het Hogeland gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Kantens passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Kantens?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 47.801 mensen in 21.434 verschillende gezinnen. Dat betreffen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kantens?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kantens laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9995.

Plaats een reactie