Woning kopen Eppenhuizen

Alles weten over woning kopen in Eppenhuizen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de regio vind je voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huurwoning). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Eppenhuizen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de doorsnee verkoopprijs is €251.832.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsEppenhuizen
Postcode9996
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Eppenhuizen april 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Zandeweer, Stitswerd, Kantens, Toornwerd & Westerwijtwerd.

woning-te-koop-eppenhuizen

Studio of appartement kopen in Eppenhuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en tevens 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Eppenhuizen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en 2250 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eppenhuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eppenhuizen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 stroom (kWh) & 1840 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Eppenhuizen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eppenhuizen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Eppenhuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Eppenhuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Eppenhuizen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.200. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Eppenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eppenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Eppenhuizen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Eppenhuizen en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Eppenhuizen kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland registreren wij 22.878 woonobjecten. Dit zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €251.832. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Eppenhuizen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eppenhuizen?

Een huis in Het Hogeland heeft een verbruik van gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 2620 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 m3 aan gas en 3110 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Eppenhuizen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Eppenhuizen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 47.801 personen in 21.434 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Eppenhuizen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Eppenhuizen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9996.

Plaats een reactie