Woning kopen Nieuw Scheemda

Ga je een woning kopen in Nieuw Scheemda? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 18.648 woningen (63,7% koophuis, 36,2% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Nieuw Scheemda, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is €260.104.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsNieuw Scheemda
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Nieuw Scheemda juni 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Nieuwolda, Wagenborgen, t Waar, Tjuchem of Meedhuizen.

woning-te-koop-nieuw-scheemda

Appartement kopen in Nieuw Scheemda

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas + 1790 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nieuw Scheemda

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas en daarbij 2370 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nieuw Scheemda is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2490 kWh elektra en 1490 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nieuw Scheemda

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2760 kWh elektra & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuw Scheemda

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nieuw Scheemda Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Nieuw Scheemda

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nieuw Scheemda en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Nieuw Scheemda helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.250. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw Scheemda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw Scheemda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nieuw Scheemda

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nieuw Scheemda en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Nieuw Scheemda kopen?

In deze gemeente Oldambt vind je ongeveer 18.648 huizen. We maken onderscheid tussen 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw Scheemda. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuw Scheemda?

Een huis in Oldambt gebruikt gemiddeld 1500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 per jaar aan gas en 1790 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 kuub gas p/jaar en 3450 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Nieuw Scheemda passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Nieuw Scheemda?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 38.209 mensen in 18.111 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nieuw Scheemda?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw Scheemda zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9943.

Plaats een reactie