Woning kopen Ermelo

Van plan om een woning te kopen in Ermelo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 11.360 woningen (62,6% koophuis, 37,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €424.209. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Ermelo, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €313.000, de gemiddelde verkoopprijs is €424.209.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Inwoners (gemeente)27.008
Aantal huishoudens11.291
Aantal huishoudens met kinderen3.822
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen11.360
Aantal koopwoningen8.685
Aantal huurwoningen2.675
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€313.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.209
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Ermelo mei 2024

In deze lijst vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Nijkerk, Putten, Harderwijk, Leusden & Amersfoort.

woning-te-koop-ermelo

Studio of appartement kopen in Ermelo

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Ermelo

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas + 2620 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Ermelo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Ermelo

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3340 kWh stroom + 1580 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4200 elektra (kWh) + 2040 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ermelo

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ermelo Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Ermelo

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ermelo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Ermelo geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.900. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ermelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ermelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ermelo

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ermelo en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Ermelo kopen?

In de hele gemeente Ermelo vind je ongeveer 11.360 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.685 (62,6%) koophuizen en 2.675 (37,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €313.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €424.209. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ermelo. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ermelo?

Een woning in Ermelo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 kuub gas p/jaar en 2960 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 2010 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2040 m3 gas en 4200 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Ermelo passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Ermelo?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 27.008 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.291 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.840 eenpersoonshuishoudens, 3.629 huishoudens zonder kinderen en 3.822 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ermelo?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ermelo bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.ermelo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3850, 3851, 3852, 3853.

Plaats een reactie