Woning kopen Nijkerk

Snel een woning kopen in Nijkerk? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 17.349 woningen (69,9% koop, 30% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €426.642. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Nijkerk, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de basis verkoopprijs is €426.642.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)43.171
Aantal huishoudens17.448
Aantal huishoudens met kinderen7.017
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen17.349
Aantal koopwoningen14.366
Aantal huurwoningen2.983
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.642
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nijkerk mei 2024

Bijgaand blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Putten, Zeewolde, Ermelo, Harderwijk of Leusden.

woning-te-koop-nijkerk

Aanbod appartement kopen in Nijkerk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en daarbij 1940 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Nijkerk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas & 2840 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nijkerk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh stroom + 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Nijkerk

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3530 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 4580 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Nijkerk

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nijkerk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Nijkerk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nijkerk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Nijkerk geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nijkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nijkerk

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nijkerk en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Nijkerk kopen?

In deze gemeente Nijkerk vind je ongeveer 17.349 woonobjecten. Er zijn 14.366 (69,9%) koophuizen en 2.983 (30%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 130 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €329.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €426.642. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijkerk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nijkerk?

Een woning in Nijkerk verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 kuub gas p/jaar en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 kuub gas en 4580 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nijkerk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Nijkerk?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente leven 43.171 personen in 17.448 gezinnen. Dat betreffen 4.976 eenpersoonshuishoudens, 5.455 huishoudens zonder kinderen en 7.017 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nijkerk?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nijkerk laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.nijkerk.eu/) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3860, 3861, 3862, 3863.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie