Woning kopen Putten

Plannen om een woning te kopen in Putten? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast vind je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 9.904 woningen (67,2% koopwoning, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €470.141. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Putten, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €351.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.141.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeentePutten
Postcode3881
Netnummer0341 (+31341)
Inwoners (gemeente)24.112
Aantal huishoudens9.606
Aantal huishoudens met kinderen3.749
Gemiddelde huishoudensgrootte2,48
Aantal woningen9.904
Aantal koopwoningen8.470
Aantal huurwoningen1.434
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€351.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.141
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Putten mei 2024

Hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Zeewolde, Veenendaal, Nijkerk, Ermelo & Harderwijk.

woning-te-koop-putten

Appartementen te koop Putten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 700 m3 gas en doorgaans 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Putten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en gem. 2830 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Putten is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh elektra & 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Putten

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3540 kWh stroom + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Putten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Putten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Putten

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Putten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Putten helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €3.300. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Putten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Putten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Putten

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Putten en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Putten kopen?

In deze gemeente Putten vinden we circa 9.904 huizen. Dit zijn 8.470 (67,2%) koopwoningen en 1.434 (32,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €351.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €470.141. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Putten. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Putten?

Een huis in Putten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3290 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (700 m3 aan gas en 1880 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1980 kuub gas p/jaar en 4300 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Putten passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Putten?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 24.112 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.606 gezinnen. Het gaat om 2.618 eenpersoonshuishoudens, 3.239 families zonder kinderen en 3.749 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,48 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Putten?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Putten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.putten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3853, 3880, 3881, 3882.

Plaats een reactie