Woning kopen Leusden

Plannen om een woning te kopen in Leusden? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de omgeving bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 13.229 woningen (70,7% koophuis, 29,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €434.561. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Leusden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde transactieprijs is €434.561.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)30.401
Aantal huishoudens13.040
Aantal huishoudens met kinderen4.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen13.229
Aantal koopwoningen10.668
Aantal huurwoningen2.561
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€434.561
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Leusden mei 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Harderwijk, Ermelo, Amersfoort, Barneveld en Soest.

woning-te-koop-leusden

Studio of appartement kopen in Leusden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 700 m3 gas en doorgaans 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Leusden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas + 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Leusden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh stroom en 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Leusden

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 & 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3440 kWh stroom en 1530 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4380 elektra (kWh) en 2030 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Leusden

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leusden zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Leusden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Leusden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Leusden helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €3.050. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Leusden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leusden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Leusden

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Leusden en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Leusden kopen?

In en rondom de gemeente Leusden zijn er 13.229 huizen. Dit zijn 10.668 (70,7%) koopwoningen en 2.561 (29,3%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €434.561. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leusden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leusden?

Een woning in Leusden heeft een verbruik van gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2970 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (700 m3 aan gas en 2050 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2030 m3 gas en 4380 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Leusden passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Leusden?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 30.401 personen in 13.040 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.967 eenpersoonshuishoudens, 4.309 gezinnen zonder kinderen en 4.764 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Leusden?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Leusden laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.leusden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3830, 3831, 3832, 3833, 3834.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie