Woning kopen Etten-Leur

Jouw ideale woning kopen in Etten-Leur? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.154 huizen (64,1% koophuis, 35,8% huur). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €364.881. Op dit huizenplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Etten-Leur, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €269.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.881.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4875
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)43.878
Aantal huishoudens18.881
Aantal huishoudens met kinderen7.033
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen19.154
Aantal koopwoningen15.587
Aantal huurwoningen3.567
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.881
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Etten-Leur april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Zundert, Oosterhout, Breda, Moerdijk of Halderberge.

woning-te-koop-etten-leur

Aanbod appartement kopen in Etten-Leur

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 650 m3 gas en +/- 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Etten-Leur

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en +/- 3070 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Etten-Leur is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3240 kWh stroom + 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Etten-Leur

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3910 kWh elektra & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4550 elektriciteit (kWh) en 1900 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Etten-Leur

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Etten-Leur Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Etten-Leur

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Etten-Leur en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Etten-Leur helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 – €2.750. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Etten-Leur.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Etten-Leur. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Etten-Leur

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Etten-Leur en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Etten-Leur kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Etten-Leur zijn er ruim 19.154 woonhuizen. Dit zijn 15.587 (64,1%) koophuizen en 3.567 (35,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €269.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.881. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Etten-Leur. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Etten-Leur?

Een woning in Etten-Leur verbruikt gemiddeld 1150 kuub aardgas en 3170 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (650 kuub aardgas en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4550 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Etten-Leur passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Etten-Leur?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 43.878 mensen in 18.881 gezinnen. Het gaat om 5.722 eenpersoonshuishoudens, 6.126 gezinnen zonder kinderen en 7.033 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Etten-Leur?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Etten-Leur laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.etten-leur.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879.

Plaats een reactie