Woning kopen Breda

Van plan om een woning te kopen in Breda? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 85.230 huizen (55,2% koopwoning, 44,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €427.348. Op deze pagina vind je het nieuwe woningaanbod in Breda, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €292.000, de gemiddelde prijs van een woning is €427.348.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4811
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)184.069
Aantal huishoudens88.351
Aantal huishoudens met kinderen26.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen85.230
Aantal koopwoningen51.551
Aantal huurwoningen33.679
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€427.348
Gemiddeld gasverbruik930 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Breda mei 2024

In deze lijst maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Etten-Leur, Zundert, Moerdijk, Halderberge en Rucphen.

woning-te-koop-breda

Studio of appartement kopen in Breda

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 590 m3 gas en 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Breda

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 900 kuub gas en daarbij 3020 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Breda is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh stroom & 1120 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Breda

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 kWh stroom & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4660 elektriciteit (kWh) & 2060 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Breda

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Breda Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Breda

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Breda en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Breda geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.750. In de opsomming hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Breda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Breda

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Breda en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Breda kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Breda vind je ongeveer 85.230 woningen. Er zijn 51.551 (55,2%) koopwoningen en 33.679 (44,3%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €292.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €427.348. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Breda. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Breda?

Een huis in Breda gebruikt gemiddeld 930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2820 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (590 m3 per jaar aan gas en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2060 kuub gas p/jaar en 4660 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Breda passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Breda?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 184.069 inwoners die we kunnen onderverdelen in 88.351 huishoudens. Het betreft 37.657 eenpersoonshuishoudens, 24.030 huishoudens zonder kinderen en 26.664 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,05 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Breda?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Breda bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.breda.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie