Woning kopen Oosterhout

Van plan om een woning te kopen in Oosterhout? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.194 huizen (60,4% koop, 39,2% huurhuis). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €372.134. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Oosterhout, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €264.000, de gemiddelde huizenprijs is €372.134.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4902
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)55.982
Aantal huishoudens25.055
Aantal huishoudens met kinderen8.540
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen25.194
Aantal koopwoningen18.731
Aantal huurwoningen6.463
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.134
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Oosterhout juni 2024

Hieronder tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Drimmelen, Geertruidenberg, Zundert, Etten-Leur & Breda.

woning-te-koop-oosterhout

Aanbod appartement kopen in Oosterhout

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 690 m3 gas & 2030 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Oosterhout

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1030 kuub gas en gem. 2930 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Oosterhout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3110 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oosterhout

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3540 kWh elektra en 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 stroom (kWh) & 1970 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Oosterhout

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Oosterhout zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Oosterhout

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Oosterhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Oosterhout helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.550. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Oosterhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oosterhout

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oosterhout en in de buurt. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oosterhout kopen?

In de buurt van de gemeente Oosterhout zijn er ruim 25.194 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 18.731 (60,4%) koopwoningen en 6.463 (39,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 127 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €264.000 en de gem. verkoopprijs is €372.134. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterhout. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oosterhout?

Een woonhuis in Oosterhout heeft een verbruik van gemiddeld 1100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (690 kuub gas p/jaar en 2030 kWh stroom. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Oosterhout passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Oosterhout?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 55.982 inwoners in 25.055 verschillende huishoudens. Hier wonen 8.086 eenpersoonshuishoudens, 8.429 huishoudens zonder kinderen en 8.540 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oosterhout?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oosterhout zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.oosterhout.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4909.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie