Woning kopen Halderberge

Jouw ideale woning kopen in Halderberge? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 13.488 huizen (64,8% koophuis, 35,2% huur). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €353.175. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Halderberge, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €259.000, de gemiddelde verkoopprijs is €353.175.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Halderberge mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaaren extra details als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Moerdijk, Breda, Rucphen, Roosendaal of Tholen.

woning-te-koop-halderberge

Studio of appartement kopen in Halderberge

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en gem. 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Halderberge

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 & 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2690 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Halderberge is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektra en 1240 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Halderberge

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3310 kWh stroom en 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 stroom (kWh) + 1800 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Halderberge

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Halderberge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Halderberge

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Halderberge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Halderberge helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €2.500. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Halderberge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Halderberge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Halderberge

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Halderberge en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Halderberge kopen?

In de gemeente Halderberge vind je ongeveer 13.488 woningen. Het gaat om 11.747 (64,8%) koopwoningen en 1.741 (35,2%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €259.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.175. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Halderberge. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Halderberge?

Een woonhuis in Halderberge gebruikt gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 3120 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1800 kuub gas en 4130 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Halderberge passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Halderberge?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 30.284 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.103 gezinnen. Hier wonen 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 families zonder kinderen en 4.533 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Halderberge?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Halderberge zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.halderberge.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4730, 4731, 4751.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie