Woning kopen Provincie Noord-Brabant

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging.

Bekijk direct het complete woningaanbod in Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Bernheze, Maashorst, Gemert-Bakel, Boekel, Land van Cuijk, Meierijstad, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne en Cranendonck.

Studio of appartement kopen in Provincie Noord-Brabant

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

Aanbod rijtjeshuis Provincie Noord-Brabant

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Provincie Noord-Brabant is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

2-onder-1-kap woningen Provincie Noord-Brabant

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

Samenvatting: een woning kopen in Provincie Noord-Brabant

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Provincie Noord-Brabant Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Onlangs verkochte huizen in Provincie Noord-Brabant

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Provincie Noord-Brabant en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda