Woning kopen Moerdijk

Jouw aanstaande woning kopen in Moerdijk? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 16.629 huizen (65,9% koopwoning, 34% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €343.613. Op dit huizenplatform check je het nieuwe woningaanbod in Moerdijk, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €242.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.613.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Moerdijk april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Breda, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Roosendaal.

woning-te-koop-moerdijk

Aanbod appartement kopen in Moerdijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en doorgaans 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Moerdijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en doorgaans 2820 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Moerdijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom en 1230 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Moerdijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 kWh elektra en 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4200 elektra (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Moerdijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Moerdijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Moerdijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Moerdijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Moerdijk geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.550. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Moerdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moerdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Moerdijk

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Moerdijk en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Moerdijk kopen?

In de buurt van de gemeente Moerdijk registreren wij 16.629 woonhuizen. Het gaat daarbij om 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Moerdijk. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Moerdijk?

Een huishouden in Moerdijk gebruikt gemiddeld 1240 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub gas en 1990 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Moerdijk passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Moerdijk?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 37.129 mensen in 16.337 gezinnen. Het betreft 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 huishoudens zonder kinderen en 5.664 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Moerdijk?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Moerdijk laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4780, 4781, 4782.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie