Woning kopen Zundert

Ga je een woning kopen in Zundert? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 9.649 huizen (74,7% koophuis, 25% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €381.275. Op dit huizenplatform vind je het huidige woningaanbod in Zundert, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €299.000, de gemiddelde transactieprijs is €381.275.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)21.829
Aantal huishoudens9.501
Aantal huishoudens met kinderen3.173
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.649
Aantal koopwoningen8.420
Aantal huurwoningen1.229
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.275
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Zundert mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieprestaties & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Oosterhout, Drimmelen, Etten-Leur, Breda & Moerdijk.

woning-te-koop-zundert

Appartement kopen in Zundert

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas + 2020 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Zundert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en daarbij 2860 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zundert is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektra & 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zundert

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4230 stroom (kWh) & 1850 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Zundert

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je woningen te koop in Zundert Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Zundert

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zundert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zundert geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €2.600. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Zundert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zundert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zundert

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Zundert en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zundert kopen?

In en rondom de gemeente Zundert zijn er ruim 9.649 woonobjecten. Er zijn 8.420 (74,7%) koophuizen en 1.229 (25%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000 en de gem. verkoopprijs is €381.275. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zundert. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zundert?

Een woonhuis in Zundert heeft een verbruik van gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3400 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Zundert passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Zundert?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 21.829 inwoners in 9.501 verschillende gezinnen. Er wonen 2.926 eenpersoonshuishoudens, 3.402 huishoudens zonder kinderen en 3.173 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zundert?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zundert laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.zundert.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4880, 4881, 4884.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie