Woning kopen Ouddorp

Jouw aanstaande woning kopen in Ouddorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek vind je meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 22.098 woningen (64,1% koop, 35,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €344.018. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Ouddorp, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde prijs van een woning is €344.018.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsOuddorp
Postcode3253
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Ouddorp mei 2024

Onderstaand tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Achthuizen, Ooltgensplaat, Goedereede, Stellendam of Herkingen.

woning-te-koop-ouddorp

Eigen appartement kopen in Ouddorp

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en gem. 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Ouddorp

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en +/- 2600 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Ouddorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2760 kWh elektriciteit + 1160 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ouddorp

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3960 elektriciteit (kWh) en 1780 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Ouddorp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ouddorp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Ouddorp

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ouddorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Ouddorp geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 & €3.150. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Ouddorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouddorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ouddorp

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ouddorp en direct omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ouddorp kopen?

In deze gemeente Goeree-Overflakkee registreren wij 22.098 woonhuizen. Het gaat om 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.018. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouddorp. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ouddorp?

Een huis in Goeree-Overflakkee kent een gem. verbruik van 1220 kuub gas p/jaar en 2940 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1970 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1780 kuub gas p/jaar en 3960 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Ouddorp passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Ouddorp?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 50.049 personen in 21.138 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ouddorp?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ouddorp zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3253.

Plaats een reactie