Woning kopen Kattendijke

Wil je een woning kopen in Kattendijke? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 18.633 huizen (59,5% koophuis, 39,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €319.274. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Kattendijke, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de gemiddelde woningprijs is €319.274.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, restaurants, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteGoes
PlaatsKattendijke
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)38.082
Aantal huishoudens17.776
Aantal huishoudens met kinderen5.359
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen18.633
Aantal koopwoningen13.859
Aantal huurwoningen4.774
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.274
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Kattendijke juli 2024

Onderstaand blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wilhelminadorp, Kloetinge, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk of s-Heer Arendskerke.

woning-te-koop-kattendijke

Studio of appartement kopen in Kattendijke

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en tevens 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis Kattendijke

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas en doorgaans 2360 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Kattendijke is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2460 kWh stroom en 1150 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Kattendijke

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2760 kWh elektriciteit & 1250 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 elektriciteit (kWh) en 1630 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Kattendijke

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Kattendijke Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Kattendijke

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Kattendijke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Kattendijke geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.850. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Kattendijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kattendijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kattendijke

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Kattendijke en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Kattendijke kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Goes vinden we circa 18.633 woningen. Het gaat daarbij om 13.859 (59,5%) koopwoningen en 4.774 (39,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €228.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €319.274. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Kattendijke. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kattendijke?

Een woning in Goes gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2480 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1810 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1630 kuub aardgas en 3560 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Kattendijke passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Kattendijke?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 38.082 personen die we kunnen onderverdelen in 17.776 huishoudens. Hier wonen 6.845 eenpersoonshuishoudens, 5.572 huishoudens zonder kinderen en 5.359 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,1 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kattendijke?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kattendijke zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.goes.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4474.

Plaats een reactie