Woning kopen s-Heer Hendrikskinderen

Van plan om een woning te kopen in s-Heer Hendrikskinderen? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 18.633 woningen (59,5% koopwoning, 39,3% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €319.274. Op deze informatieve website ontdek je het actuele woningaanbod in s-Heer Hendrikskinderen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde prijs van een woning is €319.274.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteGoes
Plaatss-Heer Hendrikskinderen
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)38.082
Aantal huishoudens17.776
Aantal huishoudens met kinderen5.359
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen18.633
Aantal koopwoningen13.859
Aantal huurwoningen4.774
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.274
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod s-Heer Hendrikskinderen april 2024

Onderstaand tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Kattendijke, Wilhelminadorp, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke en Lewedorp.

woning-te-koop-s-heer-hendrikskinderen

Appartement kopen in s-Heer Hendrikskinderen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas + 1810 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis s-Heer Hendrikskinderen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 990 kuub gas en doorgaans 2360 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in s-Heer Hendrikskinderen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2460 kWh elektra en 1150 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning s-Heer Hendrikskinderen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2760 kWh elektriciteit + 1250 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 elektra (kWh) & 1630 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in s-Heer Hendrikskinderen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in s-Heer Hendrikskinderen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in s-Heer Hendrikskinderen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in s-Heer Hendrikskinderen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in s-Heer Hendrikskinderen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €2.700. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in s-Heer Hendrikskinderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Heer Hendrikskinderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in s-Heer Hendrikskinderen

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in s-Heer Hendrikskinderen en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in s-Heer Hendrikskinderen kopen?

In de gemeente Goes registreren wij 18.633 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 13.859 (59,5%) koophuizen en 4.774 (39,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €228.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €319.274. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Heer Hendrikskinderen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in s-Heer Hendrikskinderen?

Een woonobject in Goes kent een gem. verbruik van 1080 m3 aan gas en 2480 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 aan gas en 1810 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1630 m3 gas voor verwarming en warm water en 3560 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in s-Heer Hendrikskinderen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in s-Heer Hendrikskinderen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 38.082 personen in 17.776 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.845 eenpersoonshuishoudens, 5.572 families zonder kinderen en 5.359 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,1 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in s-Heer Hendrikskinderen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in s-Heer Hendrikskinderen bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.goes.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4471, 4472.

Plaats een reactie