Woning kopen Goes

Jouw volgende woning kopen in Goes? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 18.633 huizen (59,5% koopwoning, 39,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €319.274. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Goes, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de gemiddelde woningprijs is €319.274.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteGoes
Postcode4461
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)38.082
Aantal huishoudens17.776
Aantal huishoudens met kinderen5.359
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen18.633
Aantal koopwoningen13.859
Aantal huurwoningen4.774
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.274
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Goes juni 2024

In deze lijst maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel of parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Noord-Beveland, Sluis, Borsele, Kapelle en Reimerswaal.

woning-te-koop-goes

Eigen appartement kopen in Goes

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en gem. 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Goes

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 990 kuub gas en daarbij 2360 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Goes is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2460 kWh elektra + 1150 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Goes

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2760 kWh stroom + 1250 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 stroom (kWh) & 1630 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Goes

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Goes Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Goes

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Goes en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Goes geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.250. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Goes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Goes

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Goes en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Goes kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Goes registreren wij 18.633 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 13.859 (59,5%) koophuizen en 4.774 (39,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 112 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000 en de gem. marktprijs is €319.274. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goes. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Goes?

Een woning in Goes verbruikt gemiddeld 1080 m3 per jaar aan gas en 2480 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1630 kuub gas en 3560 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Goes passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Goes?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 38.082 mensen in 17.776 verschillende huishoudens. Er wonen 6.845 eenpersoonshuishoudens, 5.572 huishoudens zonder kinderen en 5.359 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,1 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Goes?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Goes realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goes.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4458, 4460, 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4472.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie