Woning kopen Kloetinge

Van plan om een woning te kopen in Kloetinge? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 5.459 woningen (76% koop, 23,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €327.750. Op Woningassistent.nl blader je door het nieuwe woningaanbod in Kloetinge, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €327.750.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteKapelle
PlaatsKloetinge
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)12.695
Aantal huishoudens5.271
Aantal huishoudens met kinderen1.961
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen5.459
Aantal koopwoningen4.939
Aantal huurwoningen520
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.750
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Kloetinge april 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Kortgene, Kats, Wilhelminadorp, Kattendijke of s-Heer Hendrikskinderen.

woning-te-koop-kloetinge

Een appartement kopen in Kloetinge

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Kloetinge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 990 kuub gas en tevens 2360 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Kloetinge is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh stroom en 1140 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kloetinge

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektriciteit + 1220 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3310 stroom (kWh) & 1550 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Kloetinge

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kloetinge zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kloetinge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kloetinge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kloetinge geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.800. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Kloetinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kloetinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kloetinge

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kloetinge en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Kloetinge kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Kapelle zijn er ruim 5.459 woonobjecten. Het gaat om 4.939 (76%) koopwoningen en 520 (23,4%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 130 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €327.750. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kloetinge. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kloetinge?

Een woonhuis in Kapelle heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 gas en 2700 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub gas p/jaar en 1870 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1550 m3 per jaar aan gas en 3310 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Kloetinge passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Kloetinge?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 12.695 personen in 5.271 gezinnen. Het betreft 1.438 eenpersoonshuishoudens, 1.872 families zonder kinderen en 1.961 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,39 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kloetinge?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kloetinge laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kapelle.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4482.

Plaats een reactie