Woning kopen Wilhelminadorp

Snel een woning kopen in Wilhelminadorp? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 18.633 woningen (59,5% koopwoning, 39,3% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €319.274. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Wilhelminadorp, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de gemiddelde woningprijs is €319.274.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteGoes
PlaatsWilhelminadorp
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)38.082
Aantal huishoudens17.776
Aantal huishoudens met kinderen5.359
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen18.633
Aantal koopwoningen13.859
Aantal huurwoningen4.774
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.274
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Wilhelminadorp juli 2024

In onderstaande weergave bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Kloetinge, Kortgene, Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen of Wolphaartsdijk.

woning-te-koop-wilhelminadorp

Appartementen te koop Wilhelminadorp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis Wilhelminadorp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 990 kuub gas + 2360 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wilhelminadorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2460 kWh elektra + 1150 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Wilhelminadorp

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2760 kWh elektriciteit & 1250 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 elektra (kWh) + 1630 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wilhelminadorp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Wilhelminadorp zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Wilhelminadorp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Wilhelminadorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wilhelminadorp geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.700. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Wilhelminadorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilhelminadorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wilhelminadorp

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wilhelminadorp en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Wilhelminadorp kopen?

In de gemeente Goes zijn er ruim 18.633 huizen. Het gaat om 13.859 (59,5%) koopwoningen en 4.774 (39,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 112 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €228.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €319.274. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilhelminadorp. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wilhelminadorp?

Een woonhuis in Goes heeft een verbruik van gemiddeld 1080 kuub aardgas en 2480 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1810 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1630 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3560 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Wilhelminadorp passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Wilhelminadorp?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 38.082 mensen die we kunnen onderverdelen in 17.776 gezinnen. Het gaat om 6.845 eenpersoonshuishoudens, 5.572 families zonder kinderen en 5.359 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,1 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wilhelminadorp?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wilhelminadorp bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goes.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4475.

Plaats een reactie