Woning kopen Garmerwolde

Snel een woning kopen in Garmerwolde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de omgeving bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens ontdek je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 118.922 woningen (41,2% koophuis, 58,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €321.804. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Garmerwolde, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €207.000, de doorsnee verkoopprijs is €321.804.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsGarmerwolde
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Garmerwolde februari 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van februari 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als zuinigheid of rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Noordhorn, Briltil, Thesinge, Sint Annen of Woltersum.

woning-te-koop-garmerwolde

Appartement kopen in Garmerwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 870 m3 gas en tevens 1790 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Garmerwolde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2550 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Garmerwolde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2700 kWh elektra & 1360 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Garmerwolde

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3060 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3740 stroom (kWh) en 2070 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Garmerwolde

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Garmerwolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Garmerwolde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Garmerwolde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Garmerwolde geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.200. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Garmerwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garmerwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Garmerwolde

Deze maand (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Garmerwolde en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Garmerwolde kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Groningen bestaan er circa 118.922 woningen. We maken onderscheid tussen 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €207.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €321.804. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Garmerwolde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Garmerwolde?

Een woonhuis in Groningen gebruikt gemiddeld 1080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2200 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2070 kuub gas en 3740 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Garmerwolde passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Garmerwolde?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 232.874 inwoners die we kunnen onderverdelen in 136.383 verschillende huishoudens. Het betreft 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 huishoudens zonder kinderen en 25.808 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,69 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Garmerwolde?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Garmerwolde bouwen. Informeer bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9798.

Plaats een reactie