Woning kopen Noordhorn

Van plan om een woning te kopen in Noordhorn? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.468. Op deze website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Noordhorn, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde huizenprijs is €303.468.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsNoordhorn
Postcode9804
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Noordhorn februari 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Briltil, Enumatil, Garmerwolde, Thesinge & Sint Annen.

woning-te-koop-noordhorn

Studio of appartement kopen in Noordhorn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 790 m3 gas + 1810 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Noordhorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas & 2370 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Noordhorn is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Noordhorn

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3590 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Noordhorn

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Noordhorn Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Noordhorn

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Noordhorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Noordhorn geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €3.200. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Noordhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Noordhorn

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Noordhorn en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Noordhorn kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er ruim 27.494 huizen. Het gaat daarbij om 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordhorn. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noordhorn?

Een huishouden in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 1810 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub gas en 3590 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Noordhorn passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Noordhorn?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 63.329 mensen in 26.371 gezinnen. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Noordhorn?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Noordhorn realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9801, 9804.

Plaats een reactie