Woning kopen Woltersum

Van plan om een woning te kopen in Woltersum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de buurt zijn er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 118.922 woningen (41,2% koop, 58,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €321.804. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Woltersum, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €207.000, de gemiddelde transactieprijs is €321.804.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsWoltersum
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Woltersum maart 2024

In deze lijst maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, liggingen additionele aspecten als isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Sint Annen, Thesinge, Lellens, Winneweer of Ten Post.

woning-te-koop-woltersum

Appartement kopen in Woltersum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 870 m3 gas + 1790 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Woltersum

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en +/- 2550 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Woltersum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2700 kWh stroom en 1360 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Woltersum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3060 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3740 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Woltersum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Woltersum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Woltersum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Woltersum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Woltersum geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €3.100. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Woltersum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woltersum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Woltersum

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Woltersum en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Woltersum kopen?

In de hele gemeente Groningen vinden we circa 118.922 woningen. Er zijn 47.207 (41,2%) koopwoningen en 71.715 (58,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 103 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €207.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €321.804. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Woltersum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Woltersum?

Een woning in Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1080 kuub gas p/jaar en 2200 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (870 m3 aan gas en 1790 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2070 m3 per jaar aan gas en 3740 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Woltersum passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Woltersum?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 232.874 inwoners die we kunnen onderverdelen in 136.383 verschillende huishoudens. Dat betreffen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,69 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Woltersum?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Woltersum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9795.

Plaats een reactie