Woning kopen Thesinge

Jouw volgende woning kopen in Thesinge? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 118.922 huizen (41,2% koop, 58,1% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €321.804. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Thesinge, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €207.000, de gemiddelde transactieprijs is €321.804.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsThesinge
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Thesinge maart 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Garmerwolde, Noordhorn, Sint Annen, Woltersum of Lellens.

woning-te-koop-thesinge

Appartement kopen in Thesinge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 870 m3 gas en doorgaans 1790 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Thesinge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas & 2550 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Thesinge is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2700 kWh elektra en 1360 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Thesinge

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3060 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3740 elektra (kWh) en 2070 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Thesinge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Thesinge Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Thesinge

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Thesinge en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Thesinge geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 – €3.200. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Thesinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Thesinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Thesinge

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Thesinge en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Thesinge kopen?

In de buurt van de gemeente Groningen zijn er ruim 118.922 huizen. Dit zijn 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €207.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €321.804. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Thesinge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Thesinge?

Een huis in Groningen kent een gem. verbruik van 1080 m3 gas en 2200 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (870 kuub aardgas en 1790 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2070 kuub aardgas en 3740 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Thesinge passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Thesinge?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 232.874 inwoners in 136.383 verschillende gezinnen. Het gaat om 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 1,69 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Thesinge?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Thesinge plaatsen. Neem contact op met de gemeente (gemeente.groningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9797.

Plaats een reactie