Woning kopen Briltil

Wil je een woning kopen in Briltil? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.468. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Briltil, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde woningprijs is €303.468.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsBriltil
Postcode9805
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Briltil maart 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen extra details als verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Enumatil, Oldekerk, Noordhorn, Garmerwolde of Thesinge.

woning-te-koop-briltil

Appartement kopen in Briltil

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en gem. 1810 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Briltil

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en daarbij 2370 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Briltil is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Briltil

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Briltil

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Briltil Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Briltil

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Briltil en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Briltil helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.500. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Briltil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Briltil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Briltil

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Briltil en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Briltil kopen?

In de hele gemeente Westerkwartier registreren wij 27.494 huizen. Je vindt hier circa 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Briltil. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Briltil?

Een woonobject in Westerkwartier kent een gem. verbruik van 1520 kuub gas en 2950 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 kuub aardgas en 1810 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3590 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Briltil passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Briltil?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 63.329 personen in 26.371 gezinnen. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Briltil?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Briltil realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9805.

Plaats een reactie