Woning kopen Lellens

Jouw volgende woning kopen in Lellens? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 118.922 huizen (41,2% koop, 58,1% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €321.804. Op deze informatieve website bekijk je het recente woningaanbod in Lellens, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €207.000, de gemiddelde verkoopprijs is €321.804.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsLellens
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Lellens april 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Woltersum, Sint Annen, Winneweer, Ten Post & Ten Boer.

woning-te-koop-lellens

Aanbod appartement kopen in Lellens

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas en +/- 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Lellens

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2550 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Lellens is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2700 kWh elektra + 1360 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lellens

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3060 kWh elektra en 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3740 elektra (kWh) & 2070 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Lellens

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Lellens zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lellens

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Lellens en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Lellens geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.950. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Lellens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lellens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lellens

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lellens en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Lellens kopen?

In en rondom de gemeente Groningen registreren wij 118.922 woonhuizen. Het gaat daarbij om 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 103 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €207.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €321.804. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lellens. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lellens?

Een woonhuis in Groningen kent een gem. verbruik van 1080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2200 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (870 m3 gas en 1790 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 m3 aan gas en 3740 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Lellens passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Lellens?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 232.874 personen in 136.383 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 gezinnen zonder kinderen en 25.808 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,69 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Lellens?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lellens plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9794.

Plaats een reactie