Woning kopen Winneweer

Snel een woning kopen in Winneweer? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 118.922 woningen (41,2% koophuis, 58,1% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €321.804. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Winneweer, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €207.000, de gemiddelde huizenprijs is €321.804.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsWinneweer
Postcode9793
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Winneweer april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Lellens, Woltersum, Ten Post, Ten Boer en Zuidwolde.

woning-te-koop-winneweer

Aanbod appartement kopen in Winneweer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas en daarbij 1790 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Winneweer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2550 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Winneweer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2700 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Winneweer

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3060 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3740 elektra (kWh) en 2070 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Winneweer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Winneweer zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Winneweer

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Winneweer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Winneweer geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 & €2.800. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Winneweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winneweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Winneweer

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Winneweer en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Winneweer kopen?

In deze gemeente Groningen zijn er ruim 118.922 huizen. Het gaat daarbij om 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €207.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €321.804. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winneweer. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Winneweer?

Een huis in Groningen heeft een verbruik van gemiddeld 1080 m3 aan gas en 2200 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2070 m3 per jaar aan gas en 3740 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Winneweer passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Winneweer?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 232.874 personen die we kunnen onderverdelen in 136.383 huishoudens. Het gaat om 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,69 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Winneweer?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Winneweer realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9793.

Plaats een reactie