Woning kopen Ten Post

Snel een woning kopen in Ten Post? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de regio zijn er uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 118.922 huizen (41,2% koopwoning, 58,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €321.804. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Ten Post, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €207.000, de gemiddelde woningprijs is €321.804.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsTen Post
Postcode9792
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Ten Post februari 2024

In ons overzicht vind je alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Winneweer, Lellens, Ten Boer, Zuidwolde of Adorp.

woning-te-koop-ten-post

Appartementen te koop Ten Post

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas en gem. 1790 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ten Post

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en gem. 2550 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ten Post is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2700 kWh elektra & 1360 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Ten Post

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3740 elektriciteit (kWh) en 2070 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Ten Post

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Ten Post Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Ten Post

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ten Post en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ten Post geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.900. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Ten Post.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ten Post. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ten Post

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ten Post en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Ten Post kopen?

In de hele gemeente Groningen bestaan er circa 118.922 huizen. De verdeling is als volgt: 47.207 (41,2%) koopwoningen en 71.715 (58,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 103 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €207.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €321.804. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ten Post. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ten Post?

Een huis in Groningen gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2200 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (870 m3 aan gas en 1790 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2070 m3 aan gas en 3740 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Ten Post passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Ten Post?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 232.874 inwoners in 136.383 verschillende gezinnen. Hier wonen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 gezinnen zonder kinderen en 25.808 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 1,69 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ten Post?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ten Post bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9792.

Plaats een reactie