Woning kopen Ten Boer

Jouw ideale woning kopen in Ten Boer? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien tref je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 118.922 woningen (41,2% koop, 58,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €321.804. Op deze pagina vind je het nieuwe woningaanbod in Ten Boer, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €207.000, de gemiddelde transactieprijs is €321.804.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Ten Boer april 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Ten Post, Winneweer, Zuidwolde, Adorp of Wetsinge.

woning-te-koop-ten-boer

Appartement kopen in Ten Boer

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 870 m3 gas en doorgaans 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ten Boer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en tevens 2550 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ten Boer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2700 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ten Boer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3060 kWh elektra & 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3740 stroom (kWh) & 2070 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ten Boer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ten Boer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Aan de hand van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ten Boer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ten Boer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Ten Boer geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.500. In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Ten Boer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ten Boer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Ten Boer

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ten Boer en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ten Boer kopen?

In de buurt van de gemeente Groningen vinden we circa 118.922 woonobjecten. Je vindt hier circa 47.207 (41,2%) koopwoningen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 103 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €207.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €321.804. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ten Boer. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ten Boer?

Een huishouden in Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1080 m3 gas en 2200 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (870 m3 gas voor verwarming en warm water en 1790 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2070 kuub gas en 3740 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Ten Boer passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Ten Boer?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 232.874 inwoners in 136.383 huishoudens. Er wonen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 huishoudens zonder kinderen en 25.808 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,69 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ten Boer?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ten Boer bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9790, 9791.

Plaats een reactie