Woning kopen Noordlaren

Plannen om een woning te kopen in Noordlaren? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er veel voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 118.922 huizen (41,2% koophuis, 58,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €321.804. Op deze website ontdek je het huidige woningaanbod in Noordlaren, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €207.000, de gemiddelde transactieprijs is €321.804.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsNoordlaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Noordlaren juli 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die te koop staan in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Vries, Zeegse, Midlaren, Zuidlaarderveen of De Groeve.

woning-te-koop-noordlaren

Appartementen te koop Noordlaren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas en gem. 1790 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Noordlaren

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2550 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Noordlaren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2700 kWh elektra + 1360 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Noordlaren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3060 kWh stroom en 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3740 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Noordlaren

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Noordlaren Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Noordlaren

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Noordlaren en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Noordlaren geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.300. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noordlaren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordlaren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Noordlaren

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Noordlaren en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Noordlaren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Groningen vinden we circa 118.922 woonobjecten. Hierbij spreken we van 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €207.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €321.804. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordlaren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordlaren?

Een huishouden in Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1080 kuub gas en 2200 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (870 kuub gas p/jaar en 1790 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2070 m3 gas voor verwarming en warm water en 3740 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Noordlaren passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Noordlaren?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 232.874 mensen in 136.383 huishoudens. Hier wonen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 gezinnen zonder kinderen en 25.808 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,69 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Noordlaren?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Noordlaren bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9479.

Plaats een reactie