Woning kopen Zuidlaarderveen

Jouw ideale woning kopen in Zuidlaarderveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio zijn er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.596 woningen (76,5% koopwoning, 23% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €411.599. Op dit woningportaal blader je door het recente woningaanbod in Zuidlaarderveen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde prijs van een woning is €411.599.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsZuidlaarderveen
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Zuidlaarderveen juni 2024

In deze lijst tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Midlaren, Noordlaren, De Groeve, Zuidlaren & Schipborg.

woning-te-koop-zuidlaarderveen

Eigen appartement kopen in Zuidlaarderveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 940 m3 gas en gem. 1980 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Zuidlaarderveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas en daarbij 2390 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zuidlaarderveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2470 kWh elektriciteit + 1400 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Zuidlaarderveen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh elektra & 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 stroom (kWh) + 2020 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Zuidlaarderveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zuidlaarderveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Zuidlaarderveen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Zuidlaarderveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Zuidlaarderveen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €3.200. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Zuidlaarderveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidlaarderveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zuidlaarderveen

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zuidlaarderveen en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Zuidlaarderveen kopen?

In deze gemeente Tynaarlo zijn er ruim 14.596 woonhuizen. Je vindt hier circa 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €411.599. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidlaarderveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zuidlaarderveen?

Een huis in Tynaarlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1570 m3 gas voor verwarming en warm water en 2930 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (940 m3 gas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2020 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3620 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Zuidlaarderveen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Zuidlaarderveen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 33.887 inwoners in 14.306 huishoudens. Dit zijn 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zuidlaarderveen?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zuidlaarderveen bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9474.

Plaats een reactie