Woning kopen Zeegse

Wil je een woning kopen in Zeegse? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 14.596 huizen (76,5% koophuis, 23% huur). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €411.599. Op Woningassistent.nl ontdek je het actuele woningaanbod in Zeegse, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde prijs van een woning is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsZeegse
Postcode9483
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Zeegse mei 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Taarlo, Rhee, Vries, Noordlaren en Midlaren.

woning-te-koop-zeegse

Een appartement kopen in Zeegse

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 940 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zeegse

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en gem. 2390 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Zeegse is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2470 kWh stroom + 1400 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zeegse

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh stroom + 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 elektra (kWh) + 2020 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Zeegse

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zeegse Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Zeegse

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Zeegse en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Zeegse helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.950. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Zeegse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeegse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Zeegse

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zeegse en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zeegse kopen?

In deze gemeente Tynaarlo zijn er 14.596 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €288.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.599. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeegse. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zeegse?

Een woonhuis in Tynaarlo gebruikt gemiddeld 1570 m3 gas en 2930 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (940 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2020 kuub aardgas en 3620 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Zeegse passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Zeegse?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 33.887 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.306 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 families zonder kinderen en 5.144 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zeegse?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zeegse laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.tynaarlo.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9483.

Plaats een reactie