Woning kopen Midlaren

Een woning kopen in Midlaren? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.596 woningen (76,5% koop, 23% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.599. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Midlaren, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde prijs van een woning is €411.599.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsMidlaren
Postcode9475
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Midlaren maart 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Noordlaren, Vries, Zuidlaarderveen, De Groeve en Zuidlaren.

woning-te-koop-midlaren

Appartement kopen in Midlaren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas en doorgaans 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Midlaren

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en tevens 2390 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Midlaren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2470 kWh stroom & 1400 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Midlaren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 elektriciteit (kWh) en 2020 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Midlaren

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Midlaren Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Midlaren

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Midlaren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Midlaren geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €3.200. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Midlaren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midlaren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Midlaren

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Midlaren en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Midlaren kopen?

In deze gemeente Tynaarlo vind je ongeveer 14.596 woningen. Dit zijn 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €288.000 en de gem. marktprijs is €411.599. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Midlaren. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Midlaren?

Een woonobject in Tynaarlo heeft een verbruik van gemiddeld 1570 m3 aan gas en 2930 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (940 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2020 m3 per jaar aan gas en 3620 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Midlaren passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Midlaren?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 33.887 mensen in 14.306 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 families zonder kinderen en 5.144 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Midlaren?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Midlaren bouwen. Informeer bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9471, 9475.

Plaats een reactie