Woning kopen De Groeve

Jouw volgende woning kopen in De Groeve? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 14.596 woningen (76,5% koop, 23% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €411.599. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in De Groeve, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsDe Groeve
Postcode9473
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod De Groeve april 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Zuidlaarderveen, Midlaren, Zuidlaren, Schipborg & Annen.

woning-te-koop-de-groeve

Aanbod appartement kopen in De Groeve

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas + 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop De Groeve

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en 2390 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in De Groeve is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2470 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning De Groeve

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh elektra + 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 elektra (kWh) + 2020 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in De Groeve

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in De Groeve zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in De Groeve

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in De Groeve en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in De Groeve helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.300. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in De Groeve.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Groeve. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in De Groeve

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in De Groeve en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in De Groeve kopen?

In de buurt van de gemeente Tynaarlo bestaan er circa 14.596 woonobjecten. Het gaat om 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000 en de gem. marktprijs is €411.599. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Groeve. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in De Groeve?

Een huis in Tynaarlo heeft een verbruik van gemiddeld 1570 kuub gas p/jaar en 2930 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (940 kuub gas en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2020 m3 aan gas en 3620 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in De Groeve passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in De Groeve?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.887 personen die we kunnen onderverdelen in 14.306 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Groeve?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in De Groeve bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9473.

Plaats een reactie