Woning kopen Adorp

Een woning kopen in Adorp? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de omgeving heb je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 22.878 woningen (67% koopwoning, 32,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €251.832. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in Adorp, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsAdorp
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Adorp februari 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Zuidwolde, Ten Boer, Wetsinge, Winsum & Sauwerd.

woning-te-koop-adorp

Appartementen te koop Adorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1720 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Adorp

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas & 2250 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Adorp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Adorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Adorp

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Adorp zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Adorp

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Adorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Adorp geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.700. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Adorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Adorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Adorp

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Adorp en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Adorp kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 huizen. Het gaat om 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Adorp. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Adorp?

Een woning in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 kuub aardgas en 2620 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1840 kuub gas p/jaar en 3110 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Adorp passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Adorp?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 47.801 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.434 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Adorp?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Adorp laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9774.

Plaats een reactie