Woning kopen Wetsinge

Ga je een woning kopen in Wetsinge? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook tref je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €251.832. Op deze website check je het recente woningaanbod in Wetsinge, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsWetsinge
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Wetsinge juni 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen extra details als verwarming & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Adorp, Zuidwolde, Winsum, Sauwerd of Eelderwolde.

woning-te-koop-wetsinge

Eigen appartement kopen in Wetsinge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wetsinge

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en daarbij 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Wetsinge is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2340 kWh stroom + 1360 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wetsinge

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Wetsinge

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wetsinge zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wetsinge

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Wetsinge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wetsinge geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €3.250. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Wetsinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wetsinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wetsinge

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wetsinge en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wetsinge kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woonhuizen. Het gaat daarbij om 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wetsinge. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wetsinge?

Een woning in Het Hogeland verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 per jaar aan gas en 2620 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas en 1720 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Wetsinge passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Wetsinge?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 47.801 inwoners in 21.434 huishoudens. Het gaat om 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wetsinge?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wetsinge bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9773.

Plaats een reactie